Bevanda: Zakon je usvojen nije potrebno dodatno pismo namjere MMF-u

- Predsjedatelj Bevanda nalazi se na službenom putu i dostavljanje teksta i potpisivanje dopunskog pisma namjere urađeno je u potpunosti bez konzultacije s Bevandom, a potom i sa savjetodavnom skupinom Fiskalnog vijeća BiH.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH u svojim prethodnim istupima već je upozorio da je dodatno pismo namjere nepotrebno, s obzirom na to da je u osnovnom pismu namjere donošenje Zakona o povoljnijem umirovljenju branitelja strukturalna odrednica koja je ispunjena i samim tim je ispunjen i uvjet MMF-a. Zbog toga Bevanda smatra da je dopunsko pismo namjere u ovom slučaju nepotrebno - izjavila je za Fenu, Amela Mulavdić, stručna savjetnica u Uredu predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Ministar financija Vlade FBiH i član Fiskalnog vijeće BiH Ante Krajina, izjavio je za Fenu da je već potpisao dopunjeno pismo namjere MMF-u, a isto je učinio i premijer FBiH Nermin Nikšić, koji je također član Fiskalnog vijeća.

U Uredu ministra financija BiH Nikole Špirića potvrdili su nam da je i on potpisao pismo namjere, a i on je član Fiskalnog vijeća.

Pismo namjere potpisali su i preostali članovi Fiskalnog vijeća BiH predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović i ministar financija Zoran Tegeltija, kao i guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić.