A IMALI SVOJU KANDIDATKINJU Devedesetkini u ŽZH podržali HDZ-ovce za Parlament

Skupština ŽZH
Skupština ŽZH

Danas je održana Skupština ŽZH na kojoj su se birali izaslanici za Dom naroda Parlamenta FBiH. Za zastupnike su tako izabrani Milan Ševo, Ivana Zrimšek Šaravanja, Tomislav Mandić, Ivica Pavković i Miroslav Mitrović iz reda srpskog naroda, javlja Otpor.media.

Zanimljivo je da su tri zastupnika HDZ 1990 glasovala za kandidate HDZ-a, a ne za nositeljicu liste svoje stranke Antoniju Banožić.

Premda je odlukom središnjice te stranke Antonija Banožić određena kao kandidatkinja te stranke za Dom naroda Parlamenta FBiH njene kolege Zdravko Herceg, Ante Pavlović i Željko Dragičević su glasovali za kandidate s liste HDZ BiH a ne za nju čime su pomogli četvrtom kandidatu stranke HDZ BiH za ulazak u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Sve je danas za Jabuka.tv komentirala Antonija Banožić.

Glasovanje u Skupštini ŽZH za izaslanike u Domu naroda Parlamenta FBiH je pokazalo koliko istinskih oporbenih zastupnika ima, a koliko je onih koji pod krinkom oporbe surađuju s vladajućim HDZ-om i na račun povjerenja naroda ostvaruju osobne benefite.

U navedeno uključujem pojedince iz HDZ-a 1990 koji nisu ispoštovali naputak Predsjedništva stranke. Prije same današnje sjednice HDZ 1990 je imao siguran mandat u Domu naroda, a na kraju sam samo ja glasovala za listu HDZ-a 1990.

Suprotstavila sam se jednoumlju u Skupštini i pokušala sam napraviti promjene, ali nažalost nije uspjelo. Žalosno je da je od devet oporbenih zastupnika Skupštine ŽZH ispred hrvatskog naroda njih sedam podržalo zastupnike HDZ-a BiH. Tek kada se izaslanici i političari općenito izdignu iznad uskih osobnih interesa ovo društvo će krenuti u pravom smjeru. A o sudbini zastupnika iz HDZ-a 1990 koji nisu podržali listu svoje stranke raspravit ćemo na predsjedništvu stranke, izjavila je Antonija Banožić.