POLICIJA O PARKINGU "Nećemo raditi posao drugih. Nemamo ništa s kvartovskim parkingom i kontrolorima"

MUP HNŽ

Ministarstvo unutarnjihv poslova Hercegovačko-neretvanske županije oštrim priopćenjem negiralo je sve navode kako su oni nadležni za kvartovski parking, kao i to da će koordinirati svoje aktivnosti s kontrolorima MO Parkinga. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Povodom neistinitih, neodgovornih i tendecioznih pojedinaca, samozvanih stručnjaka iz oblasti sigurnosti, MUP HNŽ primoran je reagirati u svrhu informiranja javnosti o aktivnostima uređenja mirujućeg prometa na zelenim površinama i nogostupima u područjima Grada Mostara.

Policijski službenici MUP-a HNŽ u svojim svakodnevnim policijskim zadaćama i aktivnostima, između ostalog, sankcioniraju nepropisno parkirana motorna vozila, a sve u skladu sa "Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH.

Naglašavamo da nisu točni navodi da je kvartovski parking u nadležnosti policije MUP-a HNŽ. Također, nisu točni navodi da će pripadnici policije raditi u koordinaciji s kontrolorima MO Parkinga. Isključiva nadležnost policije propisana je "Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH" te ostalim propisima koje provodi.

Ne ulazeći u osobne motive pojedinaca,a također ni u nadležnost "JP MO Parking" želimo naglasiti kako će pripadnici MUP-a HNŽ, svoje policijske zadaće raditi sukladno Zakonskim propisima, a sve u svrhu javne sigurnosti građana", naveli su u svom priopćenju.