Podnesen prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom za dvostruko ubojstvo u Gorici

Gorica dvostruko ubojstvo
Duje Klarić/CROPIX

Zbog postojanja opasnosti od bijega, te bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na iskaze svjedoka, za osumnjičenog za dvostruko ubojstvo u mjestu Gorica kod Gruda podnesen je prijedlog za određivanje pritvora, potvrdila je danas za Hercegovina.info viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg Petrunjela Matijević.

"Županijskom sudu Široki Brijeg podnesen je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenog dana 05.08.2022. godine nakon što je donesen nalog o provođenju istrage i ispitan osumnjičeni J.J. (1972.) u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Razlozi za određivanje pritvora su opasnost od bijega, bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke, postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, a za koje se kazneno djelo može izreći kazna zatvora najmanje 5 godine, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela", rekla je Matijević.

Podsjetimo, u noći sa srijede na četvrtak, točnije oko 02:20 prilikom tradicionalnog slavlja povodom blagdana svetog Stjepana u Gorici smrtno su stradali Velimir Velo Bušić (63) te Mate Grizelj (35), dok su A.G. (25) te Ž.G. (73) ranjeni. Na njih je pucao Jozo Jasak kojeg je policija nedugo nakon krvavog pohoda i uhitila.