POČINJE SASTANAK Čelnici sindikata proračunskih korisnika u HNŽ ušli na sastanak s Vladom HNŽ

Sindikati HNŽ
Hercegovina.info

Upravo je počeo sastanak čelnika sindikata proračunskih korisnika u HNŽ s predstavnicima Vlade HNŽ kako bi regulirali svoj status. 

Sindikati su već ranije naveli kako već duže vrijeme troškovi života rastu, plaće zanemarivo ili nimalo i proračunski korisnici HNŽ-a tražili su sastanak s Vladom HNŽ-a na temu povećanja plaća, kako zbog istog ne bi morali izlaziti na ulice. Traže i isplate po presudama, budući da ljudi čekaju od 2011., neki su već i preminuli ne dočekavši isplatu, a kamata je premašila glavnicu. Odgovor nisu dobili duže vrijeme, no jučer su obavijestili javnost kako su ipak dobili poziv iz Vlade za rješavanjem ovih pitanja.

Sindikati HNŽ

"Dobili smo poziv od Vlade HNŽ za pregovore koji će biti održani sutra. Što će biti ne znamo, ali ukoliko bude povoljno odustat ćemo od štrajka upozorenja, a ako ne postignemo dogovor, u četvrtak od 10 do 11 sati stupit ćemo u jednosatni štrajk upozorenja", kazao je jučer predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Iz Sindikata su još ranije pozivali ministra Faladžića da u što skorijem roku iznađe rješenje za uplatu zaostataka proračunskim korisnicima, školama, policiji, pravosudnim organima i ministarstvima, te upravnim organizacijama.