VIDEO  Počeli prosvjedi prosvjedi protiv vlasti u BiH, u Sarajevu se okupio veliki broj građana

prosvjedi,socijalni bunt,Sarajevo
Klix

Mirni prosvjedi krenuli su danas poslijepodne u više gradova u BiH. Prosvjeduje se se u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru...

Revoltirani građani odlučili su prosvjedovati protiv protiv bahate vlasti, koja je prelila čašu povišicom vlastitih primanja, a na državnoj razini još uvijek nije uradila apsolutno ništa povodom inflacije i enormnih cijena osnovnih životnih namirnica. 

Prvo okupljanje počelo je od 16:30 sati u glavnom gradu BiH gdje se okupio veliki broj građana. U Sarajevu su se građani prvo okupili na Skenderiji nakon čega su u 16:15 krenuli pred državni parlament. Sa sobom ne nose puno transparenata s obzirom na to da je dogovoreno da prosvjednici ponesu zastave BiH.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na transparentima je moguće pročitati razne poruke poput "Stop stranačkim interesima, naprijed narodnim interesima", "Sveopći protestni skup protiv zuluma i nepravde", "Oprostite što imamo potrebe i što postojimo".

Sadržaj se učitava...

Podsjetimo, prosvjedi su krenuli s okupljanjem građana u Facebook grupi '50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiH'

Pred političare su stavili sljedeće zahtjeve: 

-ukidanje akciza na gorivo i ograničenje poskupljenja istog,

-smanjenje i ograničavanje cijena osnovnih namirnica,

-ukidanje odluka o povećanju plaće političarima za 500 maraka.

-ukidanje naknade za bijeli kruh i odvojeni život,

-povećanje minimalne plaće za 25-30 posto,

-povećanje mirovina,

-povećanje doplatka,

-mjesečno izvješće utrošenog proračunskog novca

Prosvjedno okupljanje u Mostaru kreće od 17 sati na Šetalištu, dok bi se u Banjoj Luci građani trebali okupiti u 19 sati.