VIDEO  Počeli prosvjedi prosvjedi protiv vlasti u BiH, u Sarajevu se okupio veliki broj građana

Počeli prosvjedi prosvjedi protiv vlasti u BiH, u Sarajevu se okupio veliki broj građana
Klix

Mirni prosvjedi krenuli su danas poslijepodne u više gradova u BiH. Prosvjeduje se se u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru...

Revoltirani građani odlučili su prosvjedovati protiv protiv bahate vlasti, koja je prelila čašu povišicom vlastitih primanja, a na državnoj razini još uvijek nije uradila apsolutno ništa povodom inflacije i enormnih cijena osnovnih životnih namirnica. 

Prvo okupljanje počelo je od 16:30 sati u glavnom gradu BiH gdje se okupio veliki broj građana. U Sarajevu su se građani prvo okupili na Skenderiji nakon čega su u 16:15 krenuli pred državni parlament. Sa sobom ne nose puno transparenata s obzirom na to da je dogovoreno da prosvjednici ponesu zastave BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na transparentima je moguće pročitati razne poruke poput "Stop stranačkim interesima, naprijed narodnim interesima", "Sveopći protestni skup protiv zuluma i nepravde", "Oprostite što imamo potrebe i što postojimo".

Sadržaj se učitava...

Podsjetimo, prosvjedi su krenuli s okupljanjem građana u Facebook grupi '50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiH'

Pred političare su stavili sljedeće zahtjeve: 

-ukidanje akciza na gorivo i ograničenje poskupljenja istog,

-smanjenje i ograničavanje cijena osnovnih namirnica,

-ukidanje odluka o povećanju plaće političarima za 500 maraka.

-ukidanje naknade za bijeli kruh i odvojeni život,

-povećanje minimalne plaće za 25-30 posto,

-povećanje mirovina,

-povećanje doplatka,

-mjesečno izvješće utrošenog proračunskog novca

Prosvjedno okupljanje u Mostaru kreće od 17 sati na Šetalištu, dok bi se u Banjoj Luci građani trebali okupiti u 19 sati.