PLAKAO U SUDNICI Državljaninu BiH sude u Njemačkoj zbog ubojstva supruge

polizei njemačka policija
Ilustracija/BMI

Državljanin BiH (64) izjasnio se na sudu u Münchenu da nije kriv po točkama optužnice koje ga terete za ubojstvo supruge i majke petoro djece iz 2015. godine, prenosi TZ.de.

Prvobitno se vjerovalo da se radi o samoubojstvu, no tijekom proteklih godina pojavili su se dokazi da se radi o hladnokrvnom ubojstvu. Ipak, državljanin BiH je ostao pri stavu da nije kriv. TZ.de javlja da se radi o izvjesnom Srećku S. 

''Nisam ubio svoju ženu!'', rekao je on nakon čega je briznuo u plač. ''Zar ne vidite da još uvijek nosim vjenčani prsten'', dodao je on.

Već je bio na optuženičkoj klupi

On je već bio na optuženičkoj klupi, ali je prvobitno bio oslobođen zbog nedostatka dokaza. Na kraju suđenja na osnovu okolnosti koje je trajalo više od godinu dana, Okružni sud u Münchenu je, čak i pored postojanja sumnje sudskog vijeća, odlučio „in dubio pro reo”, u slučaju sumnje za okrivljenog“ i osudio ga samo za nedopušteno držanje oružja.

Međutim, Savezni sud pravde u Karlsruheu poništio je ovu oslobađajuću presudu, zbog čega se Srećko S. ponovno našao na optuženičkoj klupi.

Javno tužiteljstvo tereti državljanina BiH da je suprugu ubio iz ljubomore jer je ona nakon 17-godišnjeg braka ušla u vezu sa drugim muškarcem. Njih dvoje su imali petoro djece. Inače, u optužnici se navodi da je riječ o brutalnom ubojstvu, gdje ju je on natjerao da kleči, a zatim joj pucao u glavu.

Prema tužiteljstvu, njihov odnos je oduvijek bio težak jer je optuženi bio ljubomoran i kontrolirao je sve:

''Optuženi, koji je ženu želio samo za sebe, izolirao ju je od obitelji i prijatelja, kontrolirao je svaki njezin korak'', rekao je tužitelj u svom izlaganju. Dodao je kako je žena u nekoliko navrata pokušala pobjeći iz tog stresnog i nasilnog braka, ali se uvijek vraćala optuženom, zbog djece. 

Prema navodima "TZ.de" predviđeno je da suđenje traje do prosinca, kada se očekuje i izricanje presude.