'PAO' U TAKSIJU Opasni kriminalac povezan s Veljom Nevoljom uhićen u BiH

Policija
Ranko Suvar/CROPIX

Aleksandar Bugarski (28) iz Beograda uhićen je jučer u Banjoj Luci, a smatra ga se za jako opasnu osobu povezanu s kriminalnim grupama u Srbiji.

Kako saznaje Srpskainfo, a prenosi Blic, s Bugarskim je uhićena i djevojka S. Ć. iz Broda, ali za sada se ona ne povezuje s nekim kaznenim djelima. Bugarskog traži policija iz Srbije zbog teških kaznenih djela.

Inače, Bugarski se dovodio u vezu s kriminalnom grupom Veljka Belivuka, poznatijeg i kao Velja Nevolja.

Izvor je pojasnio da su inspektori Policijske uprave Banja Luka došli do saznanja da u iznajmljenom stanu u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića stanuje državljanin Srbije, a koji koristi lažni identitet na ime Dimitrije Mikarić.

Utvrđeno je da on oko tri mjeseca živi u Banjoj Luci i kreće se pod tim lažnim imenom.

"Policajci su odmah izašli na teren i primjetili su tu osobu kako s djevojkom sjeda u taksi. Policajci su ubrzo zaustavili taksi vozilo, kako bi legitimirali putnike", kaže izvor.

Nakon što je policija zaustavila vozilo, Bugarski izlazi iz taksija i počinje bježati. Policajci su ga ubrzo stigli, te je savladan i uhićen.

Policajci su kod njega pronašli osobnu kartu na ime Dimitrije Mikarića, ali je naknadnim provjerama utvrđeno da je ona lažna, te da se radi o Bugarskom.

"Također, utvrđeno je da je za njim raspisana tjeralica od strane MUP-a Srbije. Prilikom uhićenja kod njega je pronađeno i oko 12 grama marihuane", pojasnio je izvor.

Blic piše da je banjolučka policija stupila u kontakt s kolegama iz Srbije te su dobili informacije da je povezan s Belivukovom grupom.

"Dovode ga u vezu s otmicom koju je počinio s još nekoliko osoba. Ta osoba koju su oteli navodno nikada nije pronađena", istaknuo je izvor Blica.