Ovo je Božje davanje, nadam se i vjerujem da će tako i ostati

Nevenko Barbarić
Ilustracija / hercegovina.info

Ljubuški je i dalje bez pozitivnih na koronavirus. Iako je bilo slučajeva koji su potvrđeni u tom gradu, pozitivne osobe, zbog prebivališta, vode se kao oboljele u svojim gradovima i drugim županijama, većinom u HNŽ-u.

U središnjem dnevniku RTV HB večeras su nešto o tome kazali i ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka, te gradonačelink Nevenko Barbarić.

"Stožeri su se tako odlučili, da ljude prema mjestu gdje žive, vode u svojim evidencijama kao pozitivne osobe. Kada sve to zbrojimo i oduzmemo, Ljubuški do sada prema podacima Zavoda za javno zdravstvo naše županije nema pozitivnih osoba. Iako smo mi nadzirali i pratili bolesnike koji su naši osiguranici, odnosno osiguranici fonda ZHŽ, a žive u drugim općinama, odnosno drugim županijama.

"Broj naših usluga smo smanjili na jednu mjeru da većina specijalističko-konstativnih usluga je odgođena. Međutim odijeli Hitne medicinske pomoći, laboratorija, radiologije, pedijatrije, obiteljske medicine, stomatologije, su radili praktično normalno, malo u smanjenom kapacitetu. Tako da su svi koji su bili u potrebi te usluge na vrijeme i dobili", kazao je Landeka.

Zadovoljan je i gradonačelnik Nevenko Barbarić.

"Prije svega želim pohvaliti sve naše službe, od Doma zdravlja, Parkova, vatrogasaca. Želim pohvaliti naše sugrađane koji su se uistinu dosljedno pridržavali svih mjera propisanih od Stožera i viših razina vlasti. Prije svega ovo je Božje davanje zašto nemamo pozitivnih. Nadam se i vjerujem da će tako i ostati", kazao je Nevenko Barbarić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.