FOTO  Otvorena birališta, biraju se 142 grado(načelnika), 64 općinska vijećnika...

Lokalni izbori birališta
hercegovina.info

U BiH se danas održavaju lokalni izbori, osim u Mostaru, gdje će biti održani za nešto više od mjesec dana.

Birališta su otvorena već jutros od sedam sati, a zatvaraju se večeras u 19 sati. I dok u nekim sredinama gradonačelnici mirno čekaju kraj dana jer su i jedini kandidati, poput Gruda, u drugima će do samog kraja biti napeto.

Žitelji BiH danas će izabrati 120 novih/starih načelnika, 22 gradonačelnika, 64 OV, 56 skupština općina u RS-u, 14 gradskih vijeća.

Kako je objavilo Središnje izborno povjerenstvo ukupno je u BiH formirano 5.759 biračkih mjesta uključujući i 388 mobilnih timova (to su redovni mobilni timovi ne oni posebni COVID-19 mobilni timovi, o ćemu će SIP BiH imati informaciju nakon izbora).

U ovom trenutku, prema informacija sa kojima raspolaže Središnje izborno povjerenstvo nekoliko biračkih mjesta u BiH nije otvoreno iz tehničkih problema i ta biračka mjesta će produžiti svoj rad za razdoblje kašnjenja.

Podsjećaju da je po jedno biračko mjesto formirano u Veleposlanstvu BiH u Beču, Počasnom konzulatu BiH u Gracu, Generalnom konzulatu BiH u Štuttgartu, Generalnom konzulatu BiH u Muenchenu, Veleposlanstvu BiH u Oslu, Veleposlanstvu BiH u Beogradu i Generalnom konzulatu BiH u Chiacago.

Prvi put se izbori održavaju u uvjetima epidemije Covid-19. Poštivanje propisanih epidemioloških mjera ne smije biti smetnja za zakonito odvijanje izbornog procesa.

Odziv birača do 11.00 sati SIP će priopćiti na konferenciji za tisak u 12:00 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.