OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA Posušak prodavao skupocjene automobile, oduzeto mu više od 370.000 KM

Sud sudski čekić
Ilustracija/Pexels

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) u Širokom Brijegu dokazalo je krivnju Damira Mitra, zv. „Rajkić“ (1980.) iz Posušja, zbog kaznenog djela nedopuštena trgovina. Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

Godina dana zatvora

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Damir Mitar osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine. Od Damira Mitra oduzeta je i imovinska korist pribavljena počinjenjem kaznenog djela u iznosu od 374.326,66 KM, koja će postati vlasništvo i imovina Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Osuđeni prodavao skupocjene automobile

Damir Mitar osuđen je zbog toga što je u vremenskom razdoblju od 2010. do 2016. godine u Širokom Brijegu i drugim mjestima u Bosni i Hercegovini, baveći se trgovinom u obliku djelatnosti bez odobrenja nadležnog organa, prodao 6 (šest) skupocjenih automobila. Automobile je uvozio iz inozemstva i prodajom automobila na ime nabave i prodajne cijene ostvario je imovinsku korist u iznosu od 374.326,66 KM.

Tijekom postupka tužiteljstvo je sudu predočilo nalaz i mišljenje vještakinje financijske struke i više od 120 materijalnih dokaza, što je bio temelj za donošenje pravomoćne osuđujuće presude.