ORUŽJE, DROGA, MIGRANTI Policija u HNŽ imala pune ruke posla

rotacija pljačka, razbojništvo, Dubrovnik, krijumčarenje, marihuana, ubojstvo
Hercegovina.info

Pored svih aktivnosti koje provode policijski službenici MUP-a HNŽ, redovite policijske zadaće i svakodnevne obaveze kao što su borba protiv ovih vidova kriminaliteta, čuvanje javnog reda i mira i prevencija prometa ne trpe.

Postupajući u okviru svojih nadležnosti, policijski službenici PU Mostar lišili su slobode dvije osobe u zadnjih par dana. Osoba inicijala B.B. (1999.) sumnjiči se da je u posljednjih 15 dana izvršila više provalnih krađa na području Mostara, te je vlasnike objekata oštetila za više desetaka tisuća KM. 

Osoba inicijala I.M. (1962.) sumnjiči se za kazneno djelo izazivanja opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava. Obe osobe su proslijeđene Županijskom tužiteljstvu i određen im je pritvor.

Pripadnici PU Konjic lišili su sloboda dvije osobe iz Sarajeva koji su u osobnom vozilu prevozili migrante, bez valjane dokumentacije. Osumnjičeni su predati djelatnicima SIPE.

Pripadnici policijskih snaga MUP-a HNŽ posljednjih pet dana kod sedam osoba pronašli su više raznih opojnih sredstava (spid, heroin, heptanon, marihuana). Protiv svih osumnjičenih poduzete su mjere i radnje sukladno Zakonskim propisima, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.