ORGANIZIRANI KRIMINAL Uhićen ravnatelj bolnice zbog namještenih natječaja

Koronavirus korupcija
Ilustracija

Službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) danas su po Naredbi Okružnog suda Banja Luka uhitili direktora Javne zdravstvene ustanove (J.Z.U.) bolnice 'Sv. Apostol Luka' u Doboju Mladena Gajića i Vladimira Vuletića, direktora A.R.M.S. sistema.

“M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora J.Z.U. bolnice 'Sv. Apostol Luka' u Doboju tijekom prošle godine počinio kazneno djelo (KD) 'Zloupotreba službenog položaja ili ovlasti' s osobom S.M. (koja je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme (odijela, maski i rukavica) za potrebe bolnice u Doboju.

V.V. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD 'Zloupotreba službenog položaja ili ovlasti', a u vezi s članom KD 'Pomaganje', te da je navedena kaznena djela počinio s B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od tvrtke čiji je V.V. direktor”, priopćeno je iz MUP-a RS.

Istovremeno, vrše se pretresi u Banjoj Luci i Doboju, odnosno Institutu za javno zdravstvo RS i tvrtki za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi te, dobojskoj bolnici. Razlog je sumnjiva nabavka termalnih kamera za UKC Republike Srpske.