OLUJNO NEVRIJEME U BiH Vjetar diže krovove, polomljena stabla, slijevaju se bujice

olujno nevrijeme, nevrijeme u bih, krovovi

Danas su se obistinile prognoze koje su predviđale olujno nevrijeme. Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za četvrtak 4. studenog crveno upozorenje za BiH zbog obilnih padalina, olujnog vjetra, ali i pojave klizišta. Čitatelji javljaju kako je vjetar napravio veliku štetu na području općine Kupres dizavši krovove, a stanovnici Kupresa svjedoci su brojnih polomljenih stabala i druge materijalne štete.

Kupres11.jpg
Foto: Kupreški radio
Kupres8.jpg
Foto: Kupreški radio


Na magistralnom putu Jablanica - Blidinje, u mjesto Doljani velika količina oborina presjekla je put pa je promet zaustavljen na toj dionici. U Ostrošcu velike bujice se slijevaju na magistralne putove i pruge te stručnjaci upozoravaju na vozače da se vozi opreznije i da paze na eventualne bujice i klizišta. 

Pozivamo vozače na oprez u vožnji, ali i pješake da vode računa o kretanju i da se paze privremenih potoka i bujica koje je stvorila kiša.


"Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-17.5 Jablanica - Blidinje (u mjestu Doljani) obustavljen je promet. Vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", priopćio je BIHAMK.