OKONČANA DUGOGODIŠNJA TRAKAVICA Širokobriješka tvrtka kupila Fabriku duhana Mostar

Fabrika duhana Mostar
hercegovina.info

Kao što smo već i pisali širokobriješka tvrtka 'Mikra-Matić' novi je vlasnik Fabrike duhana Mostar. Potvrđeno je večeras za Hercegovina.info iz više izvora, a između ostalih i od bivših radnika tvornice koji očekuju kako će biti isplaćeni.

Kako doznajemo ova tvrtka danas je Fabriku duhana Mostar kupila za pet milijuna i 10 tisuća KM. Time je konačno završena dugogodišnja trakavica oko ovog nekadašnjeg hercegovačkog giganta. Tvrtka 'Mikra-Matić' Fabriku duhana Mostar kupila je kao treći ponuđač s obzirom da su dva prva odustala.

Podsjetimo, investitor iz Dubaija, koji je ponudio 6 milijuna maraka nije uplatio novce. Potvrdili su nam to ranije s Općinskog suda u Mostaru.

“Nakon pribavljanja informacije od strane uređujućeg suca Zlatka Tanovića, obavještavam Vas da ponuđač Jassim Abdullah Ibrahim Alhuwai nije uplatio novac za kupovinu Fabrike duhana Mostar, te je pozvan sljedeći ponuđač”, potvrdili su nam iz tajništva Općinskog suda Mostar. 

Sljedeći, 'Komochem' d.o.o iz Visokog, koji je nudio 5,5 milijuna maraka također je odustao. 

Iz širokobriješke tvrtke su još početkom svibnja za Hercegovina.info potvrdili da su ozbiljni u svojim namjerama i ostaju pri ponudi od 5 milijuna i 10 tisuća maraka. Svoje namjere danas su i potvrdili uplatom novčanih sredstava Općinskom sudu Mostar.