OGLASILO SE AMERIČKO VELEPOSLANSTVO "Sankcionirani su glavni izvori prihoda za Dodikovu korumpiranu pokroviteljsku mrežu"

Milorad Dodik
Hercegovina.info

Veleposlanstvo SAD-a u BiH se oglasilo se danas povodom novih sankcija Američkog ministarstva financija (OFAC).

Sankcije su, podsjetimo, izrečene za Milenka Čičića i Đorđa Đurića, a kada je riječ o tvrtkama, to su: Infinity International Group, Infinity Media, K-2 Audio, Sirius 2010 i Kaldera Company, ali i tvrtka Prointer povezana s Igorom Dodikom.

Također, sakcije su uvedene i za Una TV, također povezanu s obitelji Milorada Dodika.

"Danas je Ured za kontrolu inozemne imovine Ministarstva financija (OFAC) odredio sedam subjekata (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network i Sirius 2010) i dva pojedinca (Đorđe Đurić i Milenko Čičić) koji osiguravaju glavne izvore prihoda za korumpiranu pokroviteljsku mrežu predsjednika RS Milorada Dodika. 

Dodik je zloupotrijebio službeni položaj kako bi stekao osobno bogatstvo preko kompanija povezanih s njim i njegovim sinom Igorom Dodikom. 

Dok Milorad Dodik i njegova obitelj pokušavaju destabilizirati regiju i ugroziti budućnost BiH u euroatlantskim institucijama, Sjedinjene Američke Države će nastaviti koristiti sankcije kao sredstvo protiv korupcije i pozivanja pojedinaca na odgovornost za svoje postupke. Osobe ili subjekti koji sudjeluju u aktivnostima s pojedincima i subjektima koji su danas sankcionirani riskiraju sankcije", naveli su iz Veleposlanstva.