OGLASILI SE IZ ZRAČNE LUKE "Svi letovi su otkazani, loše je išla prodaja karata za 2022."

Zračna luka Mostar Aerodrom
hercegovina.info

Brojni građani već ranije su primijetili da je nemoguće rezervirati pompozno najavljene letove na relaciji Düsseldorf – Mostar, a proteklih dana mnogi su na društvenim mrežama objavljivali kako su letovi za Njemačku otkazani. Šturo se oglasila i mostarska Zračna luka, vjerujući da će dogodine biti bolje.

"Ovim putem obavještavamo sve naše građane, putnike, komitente i poslovne partnere da su letovi na relaciji Düsseldorf – Mostar – Düsseldorf za 2022. godinu otkazani! Iz zrakoplovne tvrtke Eurowings je potvrđeno da su letovi otkazani, a kao jedini razlog se navodi loša popunjenost kapaciteta, tj loša prodaja karata za predstojeću sezonu. Iskazan je interes od strane Eurowingsa za nastavak suradnje u 2023. godini", naveli su iz ovog javnog poduzeća koje je prošle godine zabilježilo nešto manje od 2.000 putnika.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije počela je nedavno s isplatom svoga duga prema Gradu Mostar te uplatila prvi milijun Zračnoj luci.

"Sukladno Sporazumu o načinu izvršenja obveza HNŽ prema Gradu Mostaru kojega su početkom siječnja 2022. godine potpisali dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i dr. Mario Kordić, gradonačelnik Mostara danas je Gradu Mostaru izvršena isplata milijun KM", naveli su tada.

Sporazumom je predviđeno da se ove godine uplati još milijun KM, dok će treći i četvrti dio u iznosu od po 2 milijuna KM biti uplaćeni do kraja 2023. odnosno 2024. godine, a ostatak od oko 1,8 milijuna tijekom 2025. godine.