ODRŽAN SASTANAK Lidl bi mogao investirati i u Konjicu

Lidl
Unsplash/Ilustracija

Jučer je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa suradnicima održao sastanak s predstavnicima kompanije LIDL BH doo Sarajevo. Tijekom sastanka predstavnici LIDL-a predstavili su namjeru izgradnje trgovačkih centara ovog lanca u BiH, te aktivnosti koje se poduzimaju u tom pravcu, prenosi Akta.

Tijekom razgovora, Konjic su naveli kao jedno od zanimljivih područja za analizu potencijalnih lokacija za izgradnju prodajnog objekta tvrtke Lidl, te su razmatrane mogućnosti i potrebe za realizaciju navedenih aktivnosti.

"Grad Konjic posljednjih godina bilježi sve veći interes za investiranje. Razloga za to je puno, prije svega u našoj orijentiranosti prema svim razvojnim procesima, koji će rezultirati proširenjem gospodarskih kapaciteta, koji će, naravno, sa sobom privlačiti i neke druge investicije, što nas Konjički investitori vide kao izuzetno potencijalno područje u smislu povoljnih uvjeta za transport, jer se nalazimo na putnom čvorištu kroz BiH, a nedavnim otvaranjem tunela Ivan i nastavkom gradnje Koridora VC prema jugu Konjic će dobiti više mogućnosti za brzu i lakšu komunikaciju prema luci. Ploče, kao i aerodromima u Mostaru i Sarajevu”, kazao je nakon sastanka gradonačelnik Ćatić.

Predstavnici stručnih službi Grada Konjica tijekom sastanka prezentirali su prijedloge za potencijalne lokalitete na konjičkom području, koji bi zadovoljili potrebe prodajnog objekta kakav investitor planira graditi, stavljajući se na raspolaganje za sve eventualne daljnje aktivnosti, ako menadžment tvrtke LIDL odluči izgraditi objekt u Konjicu.