ODLUKA Svim strancima dozvoljen ulazak u BiH s negativnim PCR testom

ODLUKA Svim strancima dozvoljen ulazak u BiH s negativnim PCR testom
Hercegovina.info

Vijeće ministara BiH donijelo je danas Odluku o propisivanju dodatnih uvjete za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom su granice BiH otvorene za sve strane državljane, pod uvjetom da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati.

Stranci koji ispunjavaju uvjete za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-Cov-2, koji nije stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, precizirano je Odlukom.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a na graničnim prijelazima će se primjenjivati od subote, 12. 9. 2020. godine u 6:00 sati. Vijeće ministara također je donijelo Odluku o stavljanju van snage Odluke o
privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Time je stranim državljanima, kojima je za ulazak u BiH potrebna viza, ponovo omogućeno da predaju zahtjeve za vize, a diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da nastave postupke prijema i obrade zahtjeva, priopćeno je.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.