OBOLIO POLICAJAC Prvi slučaj u MUP-u ZHŽ

Policija
hercegovina.info

Prvi slučaj koronavirusa zabilježen je u MUP-u Zapadnohercegovačke županije. Riječ je o policijskom službeniku, koji živi u Širokom Brijegu, a radi u Policijskoj upravi Posušje.

"Važno je reći kako je zaraženi policajac već tjedan dana u samoizolaciji, budući da je rodbinski vezan za oboljelu osobu iz klastera Čitluk", priopćio je Stožer Civilne zaštite ZHŽ-a.

Policijski službenik se nalazi u dobrom zdravstvenom stanju, odnosno nema nikakve simptome zaraze, te će i dalje ostati u kućnoj izolaciji, odakle će redovito komunicirati s liječnicima“, kazao je ministar MUP-a ŽZH David Grbavac.

Budući da je zaraženi radio u Policijskoj upravi Posušje, svi oni koji su 25. ožujka (njegov posljednji radni dan) radili s njim u smijeni već su, po primitku ove informacije, poslani u kućnu izolaciju, te će brigu nad njima preuzeti epidemiološka služba.

„Moram naglasiti kako nema mjesta za paniku, budući da je zaraženi policijski službenik bio u obavezi poslove posljednjih dana obavljati noseći zaštitnu opremu koja je propisana (maska i rukavice) čime je mogućnost prenošenja virusa svedena na minimum“, naglasio je Grbavac.

Ističe, kako je važno reći da su poduzete sve mjere dezinfekcije prostorija PU Posušje u kojima je zaraženi boravio. Inače, pored policijskog službenika kod kojeg je potvrđena zaraza korona virusom, još je jedan policijski službenik trenutno u samoizolaciji, dok su jednom te mjere istekle, te se vratio na posao. U kućnoj izolaciji je od ranije i jedan namještenik iz PU Posušje.