OBJAŠNJENO I ZAŠTO Eronet počinje svim korisnicima naplaćivati mjesečnu naknadu za korištenje usluga

OBJAŠNJENO I ZAŠTO Eronet počinje svim korisnicima naplaćivati mjesečnu naknadu za korištenje usluga

Brojni građani jučer su primili poruku kako će Eronet početi naplaćivati mjesečnu naknadu svim korisnicima za korištenje usluga. 

"Poštovani, od 1. 7. 2022. uvodi se mjesečna naknada za korištenje mobilne mreže. Cijena naknade iznosi 1 KM i vrijedi 30 dana", glasilo je u poruci koju su dobili korisnici navedenog operatera.

Iz Eroneta za hercegovina.info potvrdili su informacije uputivši nas na službene stranice za detaljnije informacije na kojima stoji sljedeće:

"Temeljem suglasnosti Regulatorne agencije za komunikacije, HT Eronet, poput ostalih telekom operatera u BiH, od 1. 7. 2022. godine mijenja Uvjete i cjenik usluga mobilne telefonije, uvođenjem „naknade za korištenje mobilne mreže“ u iznosu od 1,00 KM (s uključenim PDV-om). Glavni razlog uvođenja naknade zapravo je povećanje financijskih obveza telekom operatora po pitanju plaćanja dozvola za korištenje radio-frekvencijskog spektra i investiranja u pripadajuću infrastrukturu, koja je nužna za pružanje kvalitetnih mobilnih širokopojasnih usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slične su se naknade plaćale i u regiji uvođenjem 4G/5G mreže.

Krajnjim korisnicima prepaid usluge, naknada za korištenje mobilne mreže naplaćivat će se umanjenjem iznosa s !hej računa i vrijedit će 30 dana. Ako ne postoji dovoljan iznos na !hej računu, iznos naknade bit će naplaćen prilikom sljedeće nadoplate bona, kada iznos na !hej računu korisnika bude dovoljan za naplatu. Naknada za korištenje mobilne mreže neće se naplaćivati, sve dok se ne nadoplati !hej račun u iznosu dovoljnom za naplatu naknade.

Krajnjim korisnicima postpaid usluge mobilne, naknada za korištenje mobilne mreže bit će uključena u cijenu mjesečne pretplate, osim u postpaid tarifama bez mjesečne naknade, kojima će se korištenje mobilne mreže obračunavati mjesečno u iznosu od 1,00 KM", stoji u službenom priopćenju na Eronetovoj web stranici.

Također, Uvjeti korištenja i cjenik bit će objavljeni na web stranici www.hteronet.ba i na prodajnim mjestima HT Eroneta.