NOVCE IZ PRORAČUNA DODIJELIO STRANCI Bivši premijer osuđen zbog zloupotrebe položaja

Hamdija Lipovača

Bivši premijer Unsko-sanske županije, Hamdija Lipovača, osuđen je zbog toga što je, zajedno sa suradnicima, iz proračuna isplatio novčani iznos od 5.000 KM na račun političke stranke SDP.

Županijski sud u Livnu potvrdio je prvostupanjsku osuđujuću presudu Općinskog suda u Bosanskoj Krupi od 17. siječnja 2022. godine, kojom je Hamdija Lipovača, bivši premijer Unsko-sanske županije, osuđen zbog kaznenog djela 'zloupotreba položaja', a Midžić Mahir i Hošić Jasmin, kao savjetnici premijera, zbog kaznenog djela 'zloupotreba položaja ili ovlaštenja u pomaganju', objavljeno je na stranici Županijskog tužiteljstva USŽ.

Naime, osuđeni su 2014. godine na štetu proračuna USŽ-a, postupajući u okviru svojih službenih funkcija u Vladi USŽ, pribavili korist političkoj stranci SDP u vidu nezakonitog financiranja iste, tako da su iz tekuće rezerve proračuna isplatili političkoj stranci SDP novčani iznos od 5.000 KM.

Osuđenima su izrečene uvjetne osude kako je to navedeno u prvostupanjskoj presudi, ali i obveza da nadoknade štetu Unsko-sanskoj županiji u iznosu od 5.000 KM, navedeno je.