NOVA GODINA, NOVI IZNOSI Cijene goriva u BiH padaju iako se neke benzinske crpke još uvijek "ne daju"

Benzinska crpka
Hercegovina.info

Cijene goriva u Bosni i Hercegovini su u opadanju, iako se benzinske crpke baš i "ne prate". U glavnom gradu BiH cijena dizela danas je od 2,81 KM do 2,96 KM, a benzina Super 95 iznosi od 2,51 KM do 2,76 KM

U Hercegovini se pak mogu pronaći i niže cijene.

Prema aplikaciji Federalnog ministarstva trgovine u Mostaru najjeftiniji dizel može natočiti po cijeni od 2,76 KM na Selex benzinskoj crpki u Vrapčićima, dok ćete na Petrolovoj crpki morati izdvojiti 3,11 KM.

Kada je riječ o benzinu Super 95, najjeftinije ga se može natočiti na četiri benzinske crpke; EOL Petrol, Hercegovina Promet, Selex i Tojaga po cijeni od 2,51, dok je Petrolova benzinska i tu najskuplja gdje je cijena 2,96 KM.

U Čapljini se može pronaći još jeftiniji dizel nego u Mostaru i to na benzinskoj crpki Gaz u Gabela Polju po cijeni od 2,71 KM, dok je on najskuplji na dvije INA benzinske crpke i iznosi 2,91 KM.

Gaz Benz i dvije G-petrol crpke imaju najnižu cijenu benzina Super 95 i ona je 2,46 KM, dok dvije INA benzinske i Mališić Benz isti prodaju po cijeni od 2,81 KM.

U Ljubuškom je najjeftinija cijena dizela poput one u Mostaru od 2,76 KM, ali također na samo jednoj crpki Antunović AGS. S druge strane dvije INA benzinske crpke drže cijenu od 3,16 KM.

Što se tiče benzina i tu najnižu cijenu drži Antunović AGS od 2,41 KM, kao i HIFA Petrol, a najskuplji je na INA benzinskoj crpki u Zvirićima gdje mu je cijena 2,86 KM.

U Širokom Brijegu dizel najjeftinije možete utočiti na JAM Benz po cijeni od 2,76 KM, dok ćete najskuplje proći na Jozo Benz i Gudelj benzinskoj crpki gdje mu je cijena 3,06 KM.

Super 95 najjeftiniji je pak na Mepasovoj crpki, a Gudelj Benz je i tu najskuplji i prodaje ga za 2,81 KM.

Što se tiče Posušja, vozači najjeftiniji dizel mogu pronaći na BGL i Lagero benzinskim crpkama po cijeni od 2,76, dok je najskuplji na Hifa i INA benzinskim crpkama gdje mu je cijena 2,91 

MISS Benz, Tiol i Hifa imaju najjeftijini Super 95 po cijeni od 2,66 KM, dok je on najskuplji na INA Benz po cijeni od 2,86 KM.

U Grudama sve benzinske crpke cijenu dizela drže na 2,86, a samo na HIFA Benz on se prodaje za 2,91 KM. Kada je riječ o benzinu Super 95 najjeftiniji je na G-Petrol Benz gdje iznosi 2,46 KM, Mina Benz ga prodaje za 2,61 KM, a sve ostale benzinske crpke u Grudama drže jednaku cijenu od 2,66 KM.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.