NEOBIČAN POTEZ Poznati dalmatinski trgovački lanac izbacuje popularne proizvode iz svog asortimana

NEOBIČAN POTEZ Poznati dalmatinski trgovački lanac izbacuje popularne proizvode iz svog asortimana

Trgovački lanac "Tommy" povukao je neuobičajen potez i objavio da u svojem prodajnom asortimanu više neće imati vrlo popularne artikle, posebice u ovo (pred)blagdansko vrijeme.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o - pirotehničkim sredstvima. Trgovanje pojedinim kategorijama tih proizvoda dopušteno je u određenim dijelovima godine, najčešće uoči i tijekom prosinačko-siječanjskih blagdana, što je zakonski regulirano.

''Iako imamo pravo i mogućnost prodaje pirotehničkih sredstava, ove smo godine, kao odgovorna kompanija, odlučili da u prodajnom asortimanu uopće nećemo nuditi takvu vrstu proizvoda, niti će takve proizvode biti moguće kupiti u "Tommyju".

Želimo na ovaj način dati svoj doprinos očuvanju zdravlja ljudi, kao i zaštiti životinja od neželjenih posljedica koje nastaju korištenjem pirotehnike. Svojim primjerom želimo pokazati cjelokupnoj javnosti da korištenje pirotehničkih sredstava donosi velike rizike i često uzroči štetne posljedice za ljude, životinje i okoliš'', objavili su iz vodećeg dalmatinskog trgovačkog lanca.