FOTO  Nenormalne gužve u Metkoviću, mnogi Hercegovci u redu za cijepljenje

Cijepljenje Metković
Hercegovina.info

U organizaciji Doma zdravlja Metković i županijskog Zavoda za javno zdravstvo ispostave Metković danas se u ovom gradu organizirao punkt masovnog cijepljenja za sve državljane Republike Hrvatske i drugih osoba koje nemaju status osiguranih osoba u RH.

Cijepljenje je organizirano u Gradskoj sportskoj dvorani od 16 do 20 sati s mogućnošću produženja u slučaju da je potreba veća i da cjepiva bude dovoljno.

Prema, fotografijama koje nam dolaze iz Metkovića, isto bi moglo biti produženo do dugo u noć.

Naime, ispred Gradske sportske dvorane već satima vladaju gužva, kaos i neorganizacija. S obzirom na to da su se danima na cijepljenje pozivali Hercegovci, svakako su organizatori cijepljenja morali ozbiljnije pristupiti današnjem danu. Ono što obično doživljavamo u Hercegovini, danas se događa i s druge strane granice.

Cijepljenje Metković

Ljudi koji stoje u redu za cijepljenje javljaju kako se već i po sat vremena ne pomiču s mjesta. Pojedini su potražili redare, no reda i obavijesti nema.

Ono što ostaje građanima je strpljenje što je Dom zdravlja Metković prethodno najavio:

"Molimo sve za razumijevanje u slučaju mogućih gužvi jer cilj nam je svima jednak: ‘Misliti na druge, cijepiti se!!!’“, poručili su iz Doma zdravlja Metković.

Što se tiče cijepljenja kažimo kako je ono organizirano za:

-sve državljane Republike Hrvatske koji nemaju status osigurane osobe prema zakonima kojima se uređuje obavezno zdravstveno osiguranje i zdravstvena zaštita stranaca u Republici Hrvatskoj

-za sve državljane Republike Hrvatske izvan RH koji se zateknu na teritoriju RH

-za sve osobe koji imaju strano državljanstvo, a zateknu se na teritoriju RH

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.