NAVIJAČKI SUKOB Deset privedenih dobit će za početak po 1000 maraka kazne

Neredi Donja Mahala
Hercegovina.info

Epilog subotnjih nereda u Mostaru je deset privedenih osoba. Svi oni bit će novčano kažnjeni za narušavanje javnog reda i mira, a naknadno i za nepoštivanje ograničenog vremena.

“Od pedesetak izgrednika, uhićeno ih je deset. Jedna osoba je prema biltenu MUP-a teze ozlijeđena. No u SKB Mostar kažu da je, nakon obrade u Centru urgentne medicine, puštena kući. Izgrednici će za početak platiti 1.000 KM kazne za kršenje javnog reda i mira i mandatnu kazanu za nepridržavanje policijskog sata. O kaznenoj odgovornosti odlučiti istraga”, kaže Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ.

N1 doznaje i to kako se sprema i kolektivna tužba građana Mostara zbog pretrpljenog straha, ozljeda i uništavanja privatne imovine.

Podsjetimo, gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić danas je najavio razgovore s navijačima dva mostarska kluba Zrinjskog i Veleža, a sve u cilju da se ovakve stvari više ne događaju.

"Žao mi je da se to događa i da takvu sliku šaljemo u svijet. Slijedi derbi za dva tjedna i ja ću osobno sjesti i popričati s momcima da ne pravimo bruku od grada, jer nam ne treba nikakav huliganizam. Volimo svoje klubove i trebamo se tako i ponašati", poručio je mostarski gradonačelnik."

Osudio je i one koji sve žele pretvoriti u međunacionalni sukob.

"Ono što me razočaralo je da pojedinci sada ovoj situaciji, koja nije po prvi puta da se, nažalost, događa u Mostaru, pokušavaju dodati međunacionalnu notušto po meni nije ispravno i nije dobro", rekao je Kordić.