NAKON RASPUŠTANJA NAPUŠTANJE Odžačani napustili Devedesetku

NAKON RASPUŠTANJA NAPUŠTANJE Odžačani napustili Devedesetku
hercegovina.info

Općinski odbora Odžak donio je odluku o napuštanju HDZ-a 1990. Stranku su napustili Drago Zečević, bivši kandidat za načelnika općine Odžak i trenutni zastupnik u Skupštini Županije Posavske, Marko Čaktaš predsjednik Općinskog odbora, općinska vijećnica Marija Jazvić, predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ 1990 Odžak Marijan Jurić, te svi ostali članovi Općinskog odbora Odžak.

Na Izvanrednoj sjednici općinskog odbora HDZ-a 1990 doneseni su sljedeći zaključci:

"Već dugo vremena iskazujemo svoje nezadovoljstvo suradnjom HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH, a kako vrijeme prolazi uočava se da ta suradnja postaje sve bliža. Žalosti nas činjenica kako pojedini uhljebljeni članovi HDZ-a 1990 neumorno rade na zbližavanju sa strankom koja vlada dugi niz godina i koja je odgovorna za uništenje i raseljavanje našeg naroda u Odžaku, Posavini i šire. Vođenje naroda u ponor zbog jednog radnog mjesta, tj. uhljebljenja, za nas je neprihvatljivo.

Ponovno svjedočimo scenariju od prije četiri godine kada je nekima namjera bila ugasiti oporbu u Posavini. Na razne načine smo se odupirali i borili kako bismo opravdali povjerenje svojih birača. Uočili smo da su glavni akteri rušenja HDZ-a 1990 upravo pojedini članovi te stranke.

Županija Posavska sastoji se od tri općine: Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac. Ne želimo sudjelovati u sustavnom uništenju i zanemarivanju Odžaka te konstantnoj dominaciji jedne općine.

U posljednje vrijeme naša ideologija se razlikuje od onoga što zastupa HDZ 1990. S tim u skladu donosimo odluku o napuštanju HDZ-a 1990", kazali su u svojim zaključcima sad već bivši članovi Devedesetke.