NAKON NEKOLIKO POKUŠAJA Hrvatski poduzetnik kupio tvrtku za proizvodnju eksploziva iz Viteza

Vitezit ,Vitez,proizvodnja eksploziva,Vitezit ,wdg zagreb,ivo žabić

Investitor iz Hrvatske kupio je imovinu tvrtke "Vitezit" iz Viteza koja posluje u okviru namjenske industrije FBiH i bavi se proizvodnjom eksploziva.

Imovinu nekadašnjeg giganta kupio je na javnoj prodaji koja je održana u Travniku po cijeni od 10,8 milijuna KM. Informaciju je za Viteški.ba potvrdila stečajna upraviteljica Bahrina Huseinbegović.

Na Sudu Travnik održana je prodaja imovine stečajnog dužnika "Vitezit". Kupac je tvrtka iz Zagreba.

Proizvodnja nitroglicerina

Ona nije mogla otkriti ime kupca, ali je rekla kako je uplatio depozit od 10 posto, a da ostatak novca treba uplatiti u narednih 15 dana.

Viteški.ba saznaje da je kupac ponovno Zvonko Zubak koji je nekoliko puta biran kao kupac, ali nije na vrijeme uplatio novac. Hoće li sada biti drugačije, ostaje za vidjeti.

Kako je BiznisInfo.ba pisao, nekretnine koje su bile ponuđene na prodaju, između ostalog, uključuju kompleks Pogona “D”, odnosno proizvodnu cjelinu “Proizvodnja nitroglicerina”.

Također se prodavao dio ovog kompleksa s više objekata koji čine proizvodnu cjelinu “Proizvodnja plastičnih eksploziva”, a u sklopu kojeg su izgrađena 34 građevinska objekata.

Što uključuje ponuda

Ponuda je uključivala i dio kompleksa s objektima i tehnologijom za tretman vode iz potoka Večerska, s nekoliko građevinskih objekata.

Tu je i ispitni poligon s 18 samostalnih klasičnih objekata Pomoćno-skladišne cjeline. Riječ je o “poligonu za ispitivanje proizvedenih eksploziva” koji je izgrađen na više međusobno povezanih katastarskih parcela.

Imovina uključuje i skladišta, administrativne zgrade, kuhinju, upravnu zgradu, kotlovnice, “trans servis”, ambulante, te još nekoliko objekata i pogona.