NAKON NAŠEG PISANJA Zaustavljena gradnja na 'Vidikovcu', atraktivna lokacija na čekanju

Vidikovac Goranci

Služba za inspekcijske poslove nakon pisanja hercegovina.info zabranila je nastavak građevinskih radova na mjestu nekadašnje folkoteke 'Vidikovac' poviše Mostara na 'Goranačkoj okuki' jer investitor nema potrebne dozvole za rad. Na lokaciji su vidljivi građevinski radovi, no inspekcija izlaskom na teren nije nikog zatekla na gradilištu, a još nije poznato za što se pripremaju radovi.

Iz nadležne službe potvrdili su navode te obustavili daljnju gradnju na toj atraktivnoj lokaciji.

"Urbanističko građevinski inspektor je dana 3. 6. 2022. g. izvršio inspekcijski nadzor po službenoj dužnosti te napravio zapisnik. Na mjestu događaja nisu vršeni građevinski radovi te je inspektor zapisnički konstatirao izvršenu gradnju u trenutku inspekcijskog nadzora. Kopija zapisnika je ostavljena na mjestu događaja. Postojeći devastirani objekt upisan je u katastarski operat Grada Mostara  kao k.č. 1494/2 – kuća i zgrada 195 m2 . Pored predmetnog objekta je izvršena dogradnja - betoniranje podne ploče i 5 betonskih stubova", kazali su za naš portal iz ove gradske službe.

U nastavku je navedeno i da je rješenjem od 10. 6. 2022. g. naređena investitoru obustava dalje gradnje na dogradnji predmetnog objekta i ishođenje potrebnih odobrenja za izvedene radove i nastavak istih sukladno čl. 74.  Zakona o gradnji, a naveli su i to da je investitor dostavio potvrdu da je predao Zahtjev sukladno rješenju.

Građani koji žive podno 'Vidikovca' javljali su se s upitima kako je moguće da se više dana usred bijela dana izvode građevinski radovi bez dozvola i da ih sve podsjeća na ratna i postratna vremena gdje je djelovao princip rada "izgradi, pa legaliziraj".

Podsjetimo, folkoteka 'Vidikovac' totalno je uništena u eksploziji koja se dogodila 2007. godine. Tada ozlijeđenih nije bilo, a prema saznanjima policije jedna ili više nepoznatih osoba minirale su objekt eksplozivom koji je naknadno aktiviran. 

Na toj lokaciji trenutačno nema ništa osim starog i srušenog objekta što je ostalo od restorana koji se nalazio na putu za Gorance. Ostaje vidjeti hoće li i kome će pripasti ova atraktivna lokacija za koju ipak treba nešto više od maltera i cigle.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.