NAKON JUČERAŠNJIH NESREĆA Upozorenje kupačima na Crnogorskom primorju

Crnogorsko primorje,kupanje,more,upozorenje,opasnost

Zbog jakog vjetra i velikih valova kupačima se savjetuje da danas ne izlaze na otvoreno more jer postoji velika opasnost od utapanja, upozorili su iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

Načelnik Službe traganja i spašavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić rekao je da je situacija na moru danas složenija nego jučer, kada su dvije osobe poginule od posljedica jakog juga koje je zahvatilo Crnogorsko primorje, pišu Nezavisne.

"Od Službe za vanredne situacije (kompleksa) `Luštice Bay` dobili smo informaciju da se na plaži Plavi horizonti utopio mladić, a da su tri osobe povrijeđene. Najvjerovatnije su ih valovi dok su se kupali bacili na stijene”, kazao je ranije Lukšić za portal RTV Crne Gore.

Lukšić je upozorio vlasnike plovila i kupače da danas ne izlaze na otvoreno more jer postoji velika opasnost od utapanja.

On je istakao da su na Velikoj plaži u Ulcinju trenutno visoki valovi i duva zapadni vjetar.

Lukšić je dodao da se tijekom noći očekuju jaki zapadni i sjeverni vjetar.

"Uprava pomorske sigurnosti i lučke uprave spremna je reagirati i svi kapaciteti su u pripravnosti", naglasio je Lukšić.

Na Crnogorskom primorju jučer su povrijeđene tri osobe, a kod Plavih horizonata smrtno je stradao crnogorski državljanin čiji su inicijali P.M, dok je kod plaže Perazića kod Petrovca ​​smrtno stradao ruski državljanin.