NAČELNIK ABRAMOVIĆ "Naša općina je epicentar potresa, a nismo dobili podršku vlasti. Premijer radije obilazi bazene po Trebinju"

nenad abramović, potres, berkovići
Hercegovina.info

Predsjedništvo BiH jučer je donijelo odluku da se iz proračuna zajedničkih institucija BiH za Ljubinje i Stolac izdvoji po milijun maraka za pomoć u sanaciji šteta izazvanih potresom. Načelnik Berkovića Nenad Abramović kaže da je frapiran odlukom Predsjedništva BiH kojom se nalaže Savjetu ministara BiH da se odobri financijska pomoć općinama pogođenim potresom gdje se Berkovići uopće ne spominju.

"Meni je bilo jasno odmah nakon potresa sve jer su bile slike koje su dominirale u medijima, a stizale su iz Stoca i Ljubinja. Smrt mlade djevojke je velika tragedija i tužna vijest, a porušena i zgrada općine Ljubinje, a tek onda su Berkovići isplivali u prvi plan gledajući razmjere štete. Na preko 340 objekata je prijavljena šteta od ukupno 630 domaćinstava u općini, šteta je nesrazmjerna našim mogućnostima jer je ona višemilijunska. Pažnju javnosti smo dobili, ali pažnju institucija nismo", kazao je Abramović.

nenad abramović,potres,berkovići

"Podgorica i Nikšić su uplatili novac za pomoć, javljaju se iz Beograda, ali od domaćih institucija nemamo ništa. Premijer Republike Srpske Višković bio je u Hercegovini i posjetio Ljubinje, bilo mu je važnije posjetiti bazen u Trebinju nego Berkoviće. Kao šlag na tortu došlo je negativno iznenađenje da Predsjedništvo BiH dodijeli dva milijuna maraka Stocu i Ljubinju. Radi se o nekoj očitoj namjeri, ne znam što bi drugo bilo, a gospodu iz Predsjedništva pozivam da izađu iz blindiranih automobila i dođu u Berkoviće i vide razmjere štete i što je narod pretrpio"

Načelnik ove općine naglasio da je posebno razočaran kao Srbin jer ih se zaobilazi s najviših razina, a prvenstveno je mislio na Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske te naglasio da sumnja kako bi Džaferović ili Komšić preskočili neku općinu u Federaciji da im se nešto slično dogodilo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.