MUP IMA NOVE TRAGOVE Obustavljena pretraga terena gdje je nestala mala Danka

Danka Ilić
Facebook

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, javlja Telegraf.

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, objavila je policija.

Prema neslužbenim informacijama portala Nova.rs, MUP ima tragove koji su istragu odveli dalje od mjesta nestanka djevojčice te se policijske jedinice usmeravaju prema tim tragovima.

Žandarmerija, policija i GSS se povlače iz Banjskog polja

Kolona s pripadnicima Žandarmerije povukla se iz ulice u kojoj se nalazi kuća nestale djevojčice, kao i pripadnici GSS-a, dok se polako udaljava i policija, javlja reporter N1 iz Banjskog polja. 

Ministar MUP-a Bratislav Gašić je otišao, dodaje. On se kratko pozdravio s policajcima koji su ispred kuće, a koji ne dozvoljavaju ni novinarima, ni građanima da priđu bliže. Još uvijek nema informacija kako će se istraga nastaviti, dok javnost raspolaže samo informacijom da se operativni rad nastavlja. MUP ostaje pri tome da neće davati nikakve detalje u cilju efikasnosti istrage i apelirali su da se ne prenose nepotpune i netočne informacije, prenosi Index.

Sadržaj se učitava...

Što je sve policija pretražila?

MUP je večeras objavio da je terenska pretraga za nestalom Dankom obustavljena, a u dosadašnju potragu za djevojčicom bile su uključene gotovo sve jedinice Ministarstva unutarnjih poslova. Koristili su se quadovi, dronovi, psi tragači i helikopteri, a portal Nova.rs otkriva što je sve pretražila policija. Tijekom prethodnih 27 sati, koliko traje potraga za nestalom Dankom Ilić, uključeno je bilo više od 1000 ljudi, među kojima su najbrojniji pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, uključujući pripadnike lokalne policije, Žandarmerije, Sektora za izvanredne situacije, UKP-a Beograd, Gorske službe spašavanja, ali i mještane i članove dobrovoljnih lovačkih društava.

Nadležne ekipe pretraživale su teren tijekom čitave noći uz pomoć termovizijskih kamera, quadova, helikoptera, psa tragača, kao i dronova koji su nadlijetali to područje. Policija je češljala svaki dio prigradskog naselja Banjsko polje, a danas su i svi vlasnici vikendica u naselju dobili poziv da dođu i otvore svoje objekte,kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja. Češljale su se jame i svaki kutak koji bi mogao biti sumnjiv.

Policija je blokirala sve ulaze oko naselja. U Banjsko polje mogu ući samo mještani sela, hitna pomoć, vatrogasci i policija, a također se ispituju sve „sigurnosno interesantne osobe“, koje su ranije imale problema sa zakonom.

Potraga za malom Dankom počela je još jučer u 15 sati, kada je majka prijavila policiji nestanak djevojčice. U večernjim satima je aktiviran sistem „Pronađi me“ te je na televizijama bio prekinut program kako bi se priopćile informacije o nestaloj Danki, a građanima su stigle i SMS poruke s opisom djevojčice.

Srpski mediji: Policija ima nove tragove

"Dosadašnji rezultati ukazali su na novi pravac u kojem treba ići istraga. Obustavljena je pretraga terena, ali je intenziviran rad na pronalasku djevojčice i neće se odustati dok dijete ne bude nađeno", kaže za "Blic" dobro upućen izvor.

Prema neslužbenim informacija portala Nova.rs, MUP ima tragove koji su istragu odveli dalje od mjesta nestanka djevojčice te se policijske jedinice usmjeravaju prema tim tragovima.