'MUKE' JAVNIH PODUZEĆA Direktor ne želi više voziti auto star četiri godine, pa se počastio Citroenom od 88 tisuća maraka

Direktor Garantni fond

Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamijenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod izgovorom velikih troškova i sigurnosti.

Naime, u javnoj garaži preko puta hotela „Bosna“ u Banjoj Luci, luksuzni “Peugeot 5008 GTI LINE” čeka svog kupca, jer ga u Garantnom fondu više ne žele voziti.

Nabavili su novi “Citroen CX5”, i platili ga nešto više od 88.000 maraka, pa sada “stari” automobil nude na licitaciji po početnoj cijeni od 47.383 maraka.

Prodaju pokušavaju predstaviti kao neophodnu.

“Vozilo se prodaje zbog trenutno visokih cijena polovnih automobila na tržištu, visoke mjesečne amortizacijske stope i zbog velikog broja prijeđenih kilometara”, odgovaraju u Fondu na pitanje CAPITAL-a.

Dok se Krčmar ne želi voziti u autu starom samo četiri godine, građani Republike Srpske, ali i cijele BiH mogu samo sanjati o tome.

Prosječna starost auta u BiH je nešto preko 16 godina, od čega je 45 posto starije od 21 godine.

Garantni fond Republike Srpske bavi se izdavanjem garancija kako bi se poduzećima olakšao pristup financijskim sredstvima.

Međutim, poslovna zajednica u Srpskoj nije zadovoljna njihovim rezultatima, te smatra da bi Fond morao imati značajniju ulogu na tržištu novca.