MOSTARSKI POLUMARATON Trči se preko 6 mostova, dolaze trkači iz 20 zemalja svijeta, a humanitarni dio ide za Minores...

Mostar polumaraton i humanitarna utrka
Hercegovina.info

Udruga "Zdrav život – KINEZIS" i ove godine organizira "Mostar Run Weekend" na kojem će građani u subotu, 19. ožujka, trčati polumaraton dug 21 kilometar.

Utrka za osobe starije od 14 godina počet će u 8 sati i 30 minuta na mostu "Vojno-Potoci", dok je cilj utrke postavljen ispred tržnog centra "Mepas mall", najavili su organizatori.

Naveli su kako je trajanje ove utrke maksimalno 3 sata.

"Iako primarno sportska manifestacija, Mostar Run Weekend svojim programskim sadržajima istovremeno obuhvaća i područje edukacije jer organizira stručne konferencije, turizma jer sudionici manifestacije dolaze iz više od 20 zemalja svijeta, te područje kulture jer trasa utrke prolazi pored kulturnih znamenitosti grada", istaknuli su organizatori.

Ističu kako je utrka osmišljena kao posebna trkačka razglednica grada Mostara jer trkači tijekom utrke prijeđu preko 6 gradskih mostova, pokraj najljepših dijelova grada te prirodnih i kulturnih znamenitosti.

Također, ove godine organizirana je i humanitarna utrka s partnerima iz Udruge "Minores" koja je najavljena za isti dan, s početkom u 9 sati.

Start i cilj utrke postavljeni su u Ulici kardinala Stepinca u Mostaru.

Humanitarna utrka traje jedan sat, a duga je 4 kilometra, stoji u najavi.