Županijski stožer Civilne zaštite zapovijedio bolnici u Konjicu da osigura uvjete za zbrinjavanje bolesnika

Županijski stožer Civilne zaštite zapovijedio bolnici u Konjicu da osigura uvjete za zbrinjavanje bolesnika
Twenty20 / hercegovina.info

Županijski stožer Civilne zaštite HNŽ-a donio je pet novih zapovijedi koje se odnose na zdravstvene ustanove, taxi vozače, zabranu kretanja stanovništva, organizaciju radnog vremena pravih subjekata, te je izdana zapovijed Općoj bolnici Konjic da osigura uvjete za zbrinjavanje lakših bolesnika.

1. Zapovijeda se svim zdravstvenim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanske županije da otvore telefonske linije za građane, koje moraju biti javno objavljene i dostupne 24 sata, u svrhu pružanja zdravstvenog savjetovanja i psihosocijalne pomoći.

2. Zapovijeda se taxi vozačima na području Hercegovačko-neretvanske županije da u automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da ta osoba sjedi na sjedištu iza vozača uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu (maska i rukavice) za vozača i putnika.

3. Zapovijeda se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području HNŽ (osim onkološkim i drugim težim bolesnicima kojima je potrebna redovita medicinska terapija u zdravstvenim ustanovama).

4. Zapovijeda se rukovodstvu Opće bolnice Konjic, da s obzirom na trenutačno epidemiološko stanje u Općini Konjic, osiguraju uvjete zbrinjavanja i liječenja lakših i srednjih oblika bolesnika u sklopu svoje ustanove, oboljelih od koronavirusa (COVID 19).

5. Zapovijeda se pravnim subjektima, koji su temeljem zapovjedi od 20.3.2020. godine izuzeti od zabrane rada, da su dužni organizirati radno vrijeme do 17:00 sati.