FOTO  ŽIVKOVIĆ "Nakon svega, s pravom sumnjamo na privatizaciju i nove vlasnike"

Eronet
hercegovina.info

Sindikat hrvatskih telekomunikacija i radnici HT Eroneta mirnim prosvjedom danas izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog problema u vezi sa nepotpisivanjem Granskog kolektivnog ugovora. Prosvjed je krenuo u 12 sati ispred zgrade HT Eroneta u ulici Dr. Ante Starčevića preko ulice Kralja Zvonimira, parka Zrinjevac, do zgrade HT Eroneta u ulici Kneza Branimira bb.

Predsjednik Sindikata HT Eroneta, Saša Živković kazao je kako je ovo nastavak niza aktivnosti sindikata i kolega iz BH Telekoma, a sve s ciljem zaključivanja granskog kolektivnog ugovora

“Ovo je nastavak na prosvjede u Sarajevu gdje smo već tada od Uprava i Vlade Federacije tražili da se dogovore i da zaključimo novi ugovor.

Mi smo u lipnju zatražili produljenje postojećeg ugovora za 12 mjeseci bez ikakvog povećanja prava radnika. Tražili smo isključivo da djelatnici imaju sigurnost za vrijeme pandemije koronavirusa. Nismo tražili ni marku više u odnosu na prethodno razdbolje. Pet mjeseci smo evo na istom mjestu, a resorni ministar, članovi Uprava te premijer Novalić nisu dali nikakvo objašnjenje zašto još nije došlo do potpisivanja ugovora”.

Živković ističe kako su dali bezbroj prijedloga. Svjestan je da je HT Eronet jedan od poželjnjih poslodavaca, ali navodi i kako svi radnici u navedenoj tvrtci nisu u istoj prilici. Ponovio je kako se ne bore za veća prava već za sigurnost.

“Ne možemo isključiti ni da je u pitanju moguća privatizacija. Kada pet mjeseci ne dobijete nikakav valjani razlog za nepotpisivanje kolektivnog ugovora, s pravom možemo sumnjati u nove vlasnike”.

Živković je na kraju naveo kako je nepotpisivanje, ali i neodgovaranje najbolji pokazatelj kako se trenutna vlast te uprave društava odnose prema radnicima, ne samo u ovom sektoru, već i primjerice zdravstvu.

“ Ti ljudi rade bez sustava odgovornosti i nitko ih ne može smijeniti”, naveo je na kraju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.