FOTO  ŽITELJI BAFO NASELJA "Susjed navlači u stan smeće, kurbane, cijelu zgradu učinio nesnošljivom za život"

bafo naselje
Hercegovina.info

Stanovnici jedne od zgrada u mostarskom Bafo naselju obratili su se jučer našem portalu. Kažu da već neko vrijeme muku muče s jednim od svojih susjeda koji je cijelu zgradu učinio nesnošljivom za življenje. Isti već neko vrijeme stambeni objekt zatrpava smećem zbog čega stanari ne mogu praktički doći do svog ulaza, a zbog navedenog se širi nesnosan smrad te se boje i zaraze. Na licu mjesta zabilježili smo kako sve to izgleda. 

bafo naselje

"Čovjek nam stvara probleme. On tu dovozi smeće, usmrđeno meso, tu se jednostavno ne može živjeti. Grad Mostar nam ne želi pomoći. Ja, moja djeca i još dvije obitelji smo praktički na ulici, nemamo ni gdje spavati. Taj gospodin nas je istjerao iz naše zgrade. S ovim je upoznata policija i Gradska uprava, išli smo na sve strane, ali pomoći nema. Mi nemamo gdje. Ušli smo u drugi stan, ali nam je odmah rečeno da ga moramo napustiti", kaže za Hercegovina.info Adnan Kosić jedan od stanara koji je morao izaći iz svog doma na ulicu.

Njegov susjed smatra kako se muškarca koji ih 'terorizira' mora smjestiti u bolnicu.

bafo naselje

"Ja sam otac četvero djece koji živi u zgradi gdje se širi zaraza, jer bolesnik koji je za bolnice živi u stambenoj zgradi. Želim apelirati na Grad Mostar da se pobrine za bolesnike, a da stanarima pruži normalan smještaj. Tu ima male djece, ali smeta i odraslima. Moja supruga je plućni bolesnik i ne smije udisati ovakav zrak. Ovdje nemamo zdrav život. Ovaj čovjek je mentalno bolestan i njega treba smjestiti u bolnicu, a vlasti moraju reagirati", rekao je Safet Hasani jedan od stanara.

Iz Grada kažu kako su jučer dobili pritužbe, te da su poduzeli sve aktivnosti da se problem riješi.

"Jučer smo prvi put dobili pritužbe stanara koji su tražili da se izađe na lice mjesta. Dvoje naših djelatnika je to i učinilo. Čovjek koji čini te stvari je psihički nestabilna osoba. Razgovor je obavljen i poduzete su sve aktivnosti da se taj problem riješi", kaže za Hercegovina.info Elvedin Gadara iz Službe za stambene poslove Grada Mostara.

No, ipak ne mogu sami.

"Čovjek je unosio smeće, čak kažu da je i kurbane od Bajrama unio u stan, pa je došlo do nesnosnog smrada. Kolege su obavile razgovor s dotičnim, mada je to jako teško. Njega će se morati izmjestiti, on je jednostavno za psihijatrije. Međutim mi ga ne možemo sami smjestiti jer postoji procedura Centra za socijalni rad", rekao je Gadara.