ZBOG NAJAVLJENIH SANKCIJA Građani u Mostaru povlače novac iz ruske banke

Sberbank, ruska banka, sankcije, Sberbank, Rusija, sankcije, Sberbank, Bosna i Hercegovina, Rusija, ukrajina, rat, Sberbank, banka
Hercegovina.info

Najavljene sankcije prema ruskoj banci 'Sberbank' zabrinule su ljude diljem svijeta, stoga su brojni pohrlili podići svoj novac iz navedene banke. Tako su danas i u Mostaru, građani požurili skinuti svoj novac s računa.

Red ispred 'Sberbanke' na mostarskom Rondou mogao se vidjeti tijekom cijelog dana, a klijenti su strpljivo čekali svoj red.

Sankcije prema ovoj ruskoj banci sinoć je donio SAD. EU također najavljuje sankcije ruskom bankarskom sektoru.

Ispred 'Sberbanke' u Sarjevu od jutros su također redovi. Građani u strahu od mogućeg gubitka novca čekaju isplatu ušteđevina.

Sberbank,ruska banka,sankcije

"Želim podići ovo novca što imam, ja sam umirovljenica, nije to neka svota, ali ne želim da mi propadne bilo šta, propalo mi je puno 1992., kada je krenuo kod nas rat, naša država nije garant nikome", rekla je jedna sarajevska umirovljenica za N1.

Redovi i u Hrvatskoj

Jutros se ispred bankomata ove banke u Splitu stvorio poprilično velik red.

Sberbank,ruska banka,sankcije

"Tko zna kako će ovo završiti. Ne želim ostati bez svoje gotovine. Podignut ću sav novac. Što je sigurno, sigurno je", kazala je jedna žena za Dalmaciju danas.

Sberbank,ruska banka,sankcije

U Zagrebu se također pred poslovnicom 'Sberbanke' stvorio red, ljudi podižu novac s računa.