Započeli 'Dani zdravlja' mjerenjem tlaka i šećera u krvi

dani zdravlja
Prvi dan obilježen je besplatnim mjerenjem krvnog tlaka i provjerom šećera u krvi na 3 lokacije: na kampusu Sveučilišta u Mostaru i Rodoču te na Španjolskom trgu.

„Dani zdravlja su petodnevni projekt koji ima 10 potprojekata, svim građanima grada Mostara besplatno mjerimo krvni tlak i šećer u krvi i tako ih pozivamo da provjere svoje stanje na vrijeme i da brinu o sebi", rekla je Gabrijela Velić predsjednica udruge HSSA.

HSSA je nevladina, neprofitna studentska organizacija koja je osnovana u travnju 2013. godine. Osnovna djelatnost Udruge jest promicanje zdravstvene struke, očuvanje interesa studenata Fakulteta, povezivanja s kolegama u zemlji i inozemstvu, razmjena studentskih iskustava te ostvarivanje mogućnosti daljnjeg profesionalnog usavršavanja.

Sutra će se na Fakultetu zdravstvenih studija održati dobrovoljno darivanje krvi od 10 do 12 sati, usporedo s time bit će i Zdravi doručak .

„Do kraja tjedna održat će se igrokaz „Zubić Vila" u petoj gimnaziji, četvrtak, kako ga mi zovemo humanitarni dan, posjetit ćemo Centar Los Rosales i udrugu Minores. Što je zdrav život bez sporta? U Sportskom centru Arena organiziramo nogometni turnir. Dane zdravlja zaključujemo kvizom na Fakultetu zdravstvenih studija." objasnila je Velić.

treći.ba