Wigemark pozvao na rješavanje izbora u Mostaru

Lars-Gunnar Wigemark
Wigemark je sinoć u Mostaru organizirao prijem za predstavnike vlasti i javnog života povodom 9. svibnja - Dana Europe, te je naglasio da BiH pripada EU, da je poslije dugo godina zastoja ponovo na europskom putu i da su prošle godine napravljeni brojni pomaci.

"Vašu zemlju morate reformirati i mijenjati da bi se mogla prilagoditi okolnostima u Europi. EU ostaje snažno opredijeljena u pružanju podrške. Mi smo vaš najznačajniji partner i ostat ćemo to u budućnosti, ali potrebno je da uradite promjene da bi mogli ispuniti brojne standarde i da bi dokazali da ste sposobni da sprovedete ozbiljne reforme", rekao je Wigemark.

Prema njegovim riječima, većina reformi, koje je potrebno napraviti da bi BiH dobila status kandidata, ne zahtijeva nikakve ustavne intervencije, ali se i dalje puno vremena uzalud troši na rasprave o ustavnoj strukturi čime se odvraća pažnja od pitanja otvaranja novih radnih mjesta, obrazovanja, sigurnog okruženja.

Wigemark je pozvao sve donosioce odluka u BiH da iskoriste postojeći zamah u procesu europskih integracija i naprave pravi iskorak.

"Nemojte da vam uskopolitički interesi sprečavaju donošenje odluka koje su u interesu svih građana", istaknuo je Wigemark.

SRNA