VUKOVIĆ “Herceg, Opsenica i Faladžić persona non grata”

Persona non grata
Persona non grata

Zdravstveni radnici u HNŽ-u i dalje traže svoja prava. Jučer su najavili svakodnevne prosvjedne šetnje, a tri člana Vlade HNŽ-a smatraju posebno odgovornima za ovakvo katastrofalno stanje u zdravstvu.

"Na jučerašnjoj sjednici predsjedništva sindikata SKB Mostar uz konzultacije s Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika u zdravstvu HNŽ donijeta je Odluka da se od strane oko 2600 zdravstvenih radnika naših članova proglase nepoželjnim premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg, ministar zdravstva Goran Opsenica i ministar financija Adnan Faladžić", potvrdio je za hercegovina.info Dalibor Vuković, predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a.

"Navedeni trojac smatramo direktno odgovornim za odugovlačenje rješavanja pitanja potpisivanja Kolektivnog ugovora sa sindikatom zdravstvenih radnika, za svu agoniju i poniženja koju proživljavaju naši članovi zbog njihovog bahatog i bezobzirnog odnosa te za nastanak potpunog kaosa u zdravstvenom sustavu uzrokovan provođenjem štrajka u našim zdravstvenim ustanovama i ugrožavanja osnovnih prava naših pacijenata na adekvatnu i kontinuiranu zdravstvenu zaštitu", istaknuo je Vuković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.