VLADA HNŽ odgovorila zašto nije primljen student s prosjekom 9,8

VLADA HNŽ odgovorila zašto nije primljen student s prosjekom 9,8
hercegovina.info

Na portalu hercegovina.info jutros smo objavili reakciju na odluku Vlade HNŽ-a o odabiru kandidata (pripravnika/vježbenika) za zaključenje ugovora u prvom krugu. 

U pismu na mail redakcije Adnan Ćohović je istaknuo kako je na dodiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić ostvario prosjek od 9,82, ali unatoč svemu nije uvršten među kandidate. 

Vlade HNŽ-a poslala je priopćenje za javnost u kojem kažu da im je jasno nezadovoljstvo, i da će biti još jedan krug.

"Razumijemo nezadovoljstvo dijela kandidata koji u prvom krugu nisu primljeni, ali iznova napominjemo kako su, u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje i Službom za zapošljavanje HNŽ, osigurana sredstva za prijam dodatnoga, značajnijeg, broja pripravnika s liste kandidata koji ispunjavaju uvjete. Planirano je da kandidati, izabrani odlukom Vlade, u drugom krugu otpočnu obavljati pripravnički staž već u travnju 2020.", navodi se u priopćenju Vlade.  

Napominju da je bio planiran prijam 100 vježbenika.

"Vlada je, s obzirom na to kako se na javni poziv prijavilo oko 600 kandidata, učinila dodatne napore kako bi u prvom krugu bilo primljeno 50 posto više o planiranog broja, tj. umjesto 100 njih 150 vježbenika uzimajući u obzir, uz spomenute kriterije, i potrebu ravnomjernog prijama vježbenika s područja cijele Hercegovačko-neretvanske županije, iz svih općina i gradova", kazali su.

Kažu da je Vlada odluku o odabiru pripravnika u 2020. donijela vodeći se ranije utvrđenim kriterijima, poglavito socijalnim statusom kandidata, duljinom čekanja na evidenciji službe za zapošljavanje, te pripadnošću obiteljima poginulih branitelja.