UTJECAJ PANDEMIJE U prvom polugodištu 2020. Eronet poslovao s gubitkom od 3,4 milijuna KM

HT Eronet
hercegovina.info

HT Eronet u prvom polugodištu poslovao je s gubitkom od oko 3,4 milijuna KM, izjavila je izvršni direktorica za financije Gordana Bilić.

Prema njenim riječima, tvrtka je i prošle godine u istom razdoblju poslovala s gubitkom, a ovogodišnji rezultat je lošiji za 884.000 KM, ali se očekuje stabilizacija u poslovanju do raja godine, priopćeno je iz HT Eroneta.

Izvršni direktor za marketing, prodaju i korisničku podršku "HT Eroneta" Tomislav Ruk rekao je da tvrtka na kraju prvog polugodišta ove, u odnosu na isti period prošle godine bilježi pad ukupnih poslovnih prihoda od 7,8 posto, od čega se 4,8 posto odnosi na maloprodajne aktivnosti, a 20,1 posto je utjecaj veleprodaje u vidu smanjenja prihoda.

Iz Eroneta navode da je situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa uveliko utjecala na uvjete poslovanja, kako drugih firmi u BiH i svijetu, tako i na poslovanje Eroneta.

"Samo otvaranje ove poslovne godine za HT Eronet bilo je izuzetno dobro, što su potvrđivali poslovni rezultati za prvi kvartal. Nažalost, na samoj polovini prvoga polugodišta dolazi do krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom, tako da se preko noći mijenja način rada i djelovanja, dolazi do promjene ukupnog poslovnog okruženja, što se posebno ogleda u promjeni navika korisnika", ističe se u priopćenju.

Iz Eroneta navode da se novonastala situacija najviše odrazila na segment prepaid mobilne usluge zbog ograničenog kretanja korisnika, kao i roaming i interkonekcijske usluge unutar veleprodajnog poslovanja, primarno uzrokovano odsustvom turističkih aktivnosti u BiH.