UBOJSTVO IZ NEHAJA Suniti Hindić tri i pol godine zatvora

Sunita Hindić
M. Smajkić

Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru danas je objavio presudu Suniti Hindić Bošnjaković, koja je ubila mostarskog ugostitelja i vlasnika vile na Buni Ninu Ivankovića.

Hindić je osuđena na tri godine i šest mjeseci zatvora, a odvjetnica Nada Dalipagić kaže da je zadovoljna presudom, a o eventualnoj žalbi će odlučiti kada dobije pismeni otpravak presude.

Dalipagić za hercegovina.info ističe da joj je drago da je sud utvrdio da se ovdje radi o ubojstvu iz nehaja, a ne ubojstvu s direktnim umišljajem, jer je razlika u kazni ogromna.

Podsjetimo, tužiteljstvo je tvrdilo da se radilo o ubojstvu s predumišljajem, obrana da je riječ o ubojstvu kao posljedici nesretnog slučaja te da nije bilo predumišljaja.
Prema optužnici Tužiteljstva HNŽ-a, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu “Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeru da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

Usljed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao. Osuđena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno bili u ljubavnoj vezi.

Hindić je nakon toga, skočivši s kata hotela i tako zadobivši prijelome na stopalima obje noge, pobjegla s mjesta događaja roditeljima u Bugojno, da bi se policiji predala dan poslije.