U SKB Mostar napadnuta medicinska sestra, sindikat stao u njezinu obranu

SKB Mostar - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
hercegovina.info

Nezavisni sindikat djelatnika SKB Mostar reagirao je povodom napada na medicinsku sestru u toj ustanovi. Priopćenje sindikata, koje potpisuje predsjednik Ivica Anić prenosimo u cijelosti:

U noći s 25-26. svibnja izvršen je verbalni i fizički napad na našu kolegicu, djelatnicu SKB-a na njezinom radnom mjestu od strane pacijenta. Imenovana je tom prilikom zadobila tjelesne ozljede i ovo je zoran primjer odnosa prema medicinskom osoblju. Ovim putem, još jednom osuđujemo ovaj čin i ovakvo ponašanje prema medicinskom i ne medicinskom osoblju”.

“Nažalost, ovo je i slika zahvalnosti za sav naš rad i trud. Pitamo Vladu, koja nas je nazivala herojima do kada ćemo raditi na minimalcu i nezaštićeni bez kolektivnog ugovora? Na koji način štitite naša prava probijajući sve zakonske rokove i odugovlačeći oko pregovora za novi KU?

U ime sindikata NSZ SKB Mostar još jednom izražavamo podršku našoj djelatnici kao i svom medicinskom i nemedicinskom osoblju na profesionalnom i požrtvovnom radu”, navodi predsjednik sindikata NSZ SKB Mostar, Ivica Anić.
Iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru u javnost nisu izlazili s detaljima ovog incidenta. Kako saznajemo, radi se o psihički neuravnoteženoj osobi. S cijelim slučajem upoznata je i policija, koja je uzela izjave sudionika."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.