FOTO  U Mostaru promovirano 310 diplomanata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti

studenti, diplome, Zoran Primorac
"Danas promoviramo 310 diplomanata, a ako se uzme u obzir kako je ovo četvrta promocija u godinu dana, onda možemo slobodno reći da su rezultati na razini najprestižnijih fakulteta u najširem okruženju. Zadovoljstvo je toliko više jer se radi o edukativnim smjerovima", kazao je tijekom promocije dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Zoran Primorac.

"Izuzetno smo ponosni jer ove brojke govore mnogo više od bilo kakvih dubokoumnih govora i samoanaliza. Ovako veliki broj diplomanata predstavlja izuzetan napor djelatnika fakulteta, kako nastavnika i suradnika tako i studentske referade te ostalih službi. Zato im se posebno zahvaljujem na tom trudu", kazao je Primorac.

Istaknuo je kako je politika Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti podizanje razine studiranja u kvalitativnom i kvantitativnom smislu, te kako jasno postavljeni ciljevi i planovi njihove realizacije moraju dovesti do napretka.

"Za samo tri posljednje godine došlo je do povećanja oko četiri puta broja diplomiranih u jednoj godini", kazao je Primorac, te čestitao diplomantima i poželio im sve najbolje u budućem radu.

U ime rektora mostarskog Sveučilišta Vlade Majstorovića, diplomantima se obratila prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru Dražana Gašpar, koja kazala kako je iznimno ponosna i radosna kada ispred sebe vidi novi naraštaj magistrica i magistara, bachelor-a, profesora i nastavnika jer u njima vidi snagu i budućnost Sveučilišta, ali i budućnost Bosne i Hercegovine i šire.

"Današnja promocija je kruna vašeg višegodišnjeg napora i zalaganja, ali ne samo vašeg, nego i vaših profesora i asistenata kao i svih djelatnika fakulteta i Sveučilišta, ali i vaših roditelja i rodbine, te prijatelja koji su tijekom školovanja bili uz vas.

Sigurna sam da su vas vaši profesori i asistenti u potpunosti pripremili za sve izazove koji stoje pred vama , ali sam također sigurna da vam i dalje stoje na raspolaganju, bilo za nastavak školovanja ili za savjetovanje i pomoć u profesionalnom životu", kazala je Gašpar.

Fena