VIDEO  U HNŽ-u 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, osam pacijenata na respiratoru u SKB Mostar

Doktorica Svjetlana Grgić
Screenshot Youtube

U posljednja 24 sata u SKB Mostar testirano je 158 testova na COVID-19 i potvrđeno je 16 pozitivnih slučajeva u HNŽ-u, šest iz Mostara, šest iz Čitluka, dva iz Jablanice i dva iz Čapljine, potvrđeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a. 

"U COVID bolnici se liječi 26 bolesnika od čega je osam bolesnika na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji i to je situacija u kojoj su pacijenti potpuno prepušteni respiratoru. Imamo i dvoje pacijenata koji su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji kada plućna funkcija već počinje raditi, a respirator samo potpomaže istu. Šest pacijenata je na terapiji kisikom, a ostali pacijenti su stabilno i bez pogoršanja", kazala je specijalist infektolog Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar, dr. sc. Svjetlana Grgić. 

Prema njezinim riječima iz mostarske bolnice su u petak dva pacijenta optuštena na kućno liječenje, a dosada je u SKB Mostar oporavljeno ukupno pet pacijenata. 

"Naša bolnica zbrinjava sve oboljele od Covid infekcije iz tri županije, Hercegovačko-neretvanske, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije. Pripreme za liječenje bolesnika sa Covid infekcijom započele su već u siječnju ove godine slijedeći preporuke Svjetske zdravstvene organizacije. Sukladno istima i u SKB Mostar su se prilagođavali prostori i rearganizirala sve službe. Praćenjem epidemološke situacije kontuirano prilagođavamo i dalje organiziramo rad u našoj bolnici. Posljednjih 40 dana radimo na praćenju sumnjivih slučajeva, a kako znate od 17. ožujka već dokazanih Covid bolesnika. Brzina i aktivnost virusa je kako za cijeli svijet, tako i za nas veliki izazov", naglasila je doktorica Grgić. 

Sadržaj se učitava...