U Covid bolnici zaprimljena su tri nova pacijenta, četiri osobe otpuštene na kućno liječenje

HNŽ, Stožer civilne zaštite HNŽ, koronavirus, koronavirus, majčino selo, samostan, miletina, koronavirus mostar, SKB Mostar, press, darko juka, koronavirus, Mostar, koronavirus, SKB Mostar, Stožer HNŽ, koronavirus mostar
FENA /Mario Obrdalj

Tijekom protekla 24 sata u SKB Mostar testirano je ukupno 109 uzoraka, pozitivno ih je troje sa područja HNŽ-a, svih troje iz Čitluka.

U izolacijskom bloku Covid bolnice SKB Mostar trenutno leži 28 bolesnika, od čega je devet u respiracijskom centru što je izolacijski blok 1 te 19 u izolacijskom bloku 2. Dvanaest se osoba je na oskigenoj terapiji, odnosno na liječenju uz potporu kisikom.

U Covid bolnici zaprimljena su tri nova pacijenta, a dobra vijest je da su četiri otpuštena na daljnje kućno liječenje.

“Prema informaciji iz ministarstva zdravstva i socijalne skrbi HNŽ-a do sada je izdano ukupno 2435 riješenja o samoizoliranju, dok je prema podatcima iz Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a u protekla 24 sata izvršeno je 467 nadzora vezano za riješenja o izoliranju. Prekršitelja mjera samoizolacije nije bilo, dok je zabilježena jedna osoba koja je prekršila policijski sat, izvijestio je savjetnik predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Darko Juka.

Do sada je šest osoba na području HNŽ-a preminulo od posljedica koronavirusa, a riječ je o četiri osobe iz općine Konjic, te po jedna osoba iz Mostara, Čapljine i Čitluka.

Trenutno je u Čitluku najveći broj osoba pozitivnih na koronavirus, njih 79 dok se u Mostaru broj oboljelih popeo na 64 osobe. U Širokom Brijegu potvrđeno je 48 oboljelih, Konjicu 28, Čapljini 21, Jablanici 12, Grudama 11 osoba te u Posušju četiri osobe.