FOTO  U Američkom kutku se održavaju radionice portretne fotografije

Radionica portretne fotografije
Hercegovina.info

U Američkom kutku Mostar danas je započela radionica pod nazivom “The Art of Portrait Photography” koju vodi fotograf Haris Đonko. Cilj prve radionice bio je upoznavanje teorije o portretnoj fotografiji odnosno o tome što je to psihologija komunikacije.

Radionica je planirana iz četiri cjeline, a cilj je dijeljenje ispravnih praksi i primjera iz psihologije rada na terenu s modelima kako bi se izvukla maksimalana kvaliteta samog portreta kako s profesionalnog aspekta, tako i umjetničkog.

Kako nam je rekao Haris plan je održati dva scenarija na terenu, jedno druženje tehničkog karaktera i na kraju pokazati kako se vrši obrada portreta.

“Portretna fotografija je žanr fotografije gdje psihologija igra daleko najveću ulogu, a tehničko znanje i ‘snaga’ opreme daleko najmanju u odnosu na sve ostale sektore”, rekao je voditelj radionice.

Radionica je isplanirana tako da prati čitav jedan proces od izbora lokacija i modela do završetka obrade kako bi polaznike maksimalno uputili u cjelokupan proces rada s portretima.

“Ovo je samo početak našeg plana osnaživanja zajednice fotografa kako u Mostaru tako i okolini kroz dijeljenje znanja iz svih oblasti i druženje bazirano na uzajamnoj pomoći i treninzima s raznim mentorima gdje svaki nesebično dijeli svoje znanje na zajednicu jer tako najbolje svi rastemo i osnažujemo zajednicu”, zaključio je Đonko.

Zainteresiranost za ovu temu je jako velika, sudjelovalo je oko 35 ljudi, te je sasvim izvjesno da će se radionice poput ove češće organizirati iz raznih područja pored portreta.