TKO JE KOZA, ŠTO KAŽE ROG Kako nam tužbama prijeti kćerka Hasana Pekušića

Radovi na cesti
hercegovina.info

Portal hercegovina.info u zadnjih godinu dana često i na različite načine pokušavaju umiriti, vratiti u korito, učiniti benignim. Na takve udarce odavno smo postali imuni. Međutim, ono što često iznenadi jesu ljudi/institucije/poduzeća, koji su navikli da se o njima ne piše, do te mjere da im se ni upit ne smije poslati.

Takvo iskustvo imali smo s mostarskim HP Investingom, inače tvrtkom koja obavlja višemilijunske poslove za Grad Mostar

Gotovo svakodnevno redakciji našeg portala javljaju se čitatelji. Navikli su ih da ćemo, čim stignemo na poziv odgovoriti i na teren doći. Jedan od tih poziva je i onaj obitelji Gosto iz Opina.

Bave se klesarskim radovima, počeli su i novu radionicu na svome, što im je inspekcija zaustavila, jer u vrijeme koronavirusa nisu stigli izvaditi dozvole, no to nije ono zbog čega su zvali. Žale se da imaju problema s direktorom HP Investinga Hasanom Pekušićem. Odmah po povratku u redakciju kontaktirali smo drugu stranu telefonski. 

Prvo nam gospođa koju smo dobili na fiksni telefon u poduzeću kaže „da joj nije jasno o čemu bi mi tu pisali“. Potom upućuje ipak na mail. Na taj isti mail 7. rujna 2020. u 10:11 šaljemo sljedeća pitanja: 


"Vrlopoštovani, molimo da gospodin Pekušić odgovori na sljedeća pitanja:
-Je li i u kakvom sporu s obitelji Gosto u Opinama i zbog čega?
-Je li točno da im je bagerom prevrnut kamion koji su parkirali na svome?
-Je li točno da im je branio da betoniraju oko objekta koji su izgradili na svome, tako što je tu parkirao bager?
-Čije je zemljište koje koristi HP investing u Opinama?" Gospoda iz radionice su nas kontaktirala i kažu da konstantno imaju probleme s gospodinom Pekušićem, te vas lijepo molimo i njegovu stranu priče. 

Nakon nekog vremena našu redakciju poziva ženska osoba, koja se predstavila kao Sanela Gosto, što bi, izvjesno je, trebala biti kćerka Hasana Pekušića

Optužuje nas da smo neprofesionalni, premda tekst nije niti objavljen, u tijeku je pisanja, a gospođa je dobila upit, što bi ipak značilo da smo profesionalni. Kaže da smo se morali unaprijed raspitati tko je obitelj koja nas je zvala, te prijeti i tužbama – sve unaprijed. 

Nakon što smo povišenim tonom pokušali prekinuti monolog gospođe koja nas je unaprijed izvrijeđala, na neviđeno, i dok tekst nije izašao, ista je novinarki kazala „kozurino jedna“ i spustila slušalicu. Na postavljeni upit naravno nije odgovorila. 

Nakon toga je razmijenila i par poruka sms, u kojima opet prijeti tužbama. Portal hercegovina.info nije se bojao ni većih od HP Investinga, portal hercegovina.info ne boji se ni tužbi kojima samo prijete, ali ih ne mogu dobiti jer smo uvijek u službi istine.

Portal hercegovina.info će se u narednom razdoblju osobito posvetiti poduzećima koja iz našeg proračuna dobivaju poslove, njihovim poslovanjem i ostalim, kako bismo utvrdili je li sve po propisima. Gore navedenoj poručujemo da se neke stvari ne mogu kupiti novcem.